2010. március 13., szombat

Szellemi javak áruba bocsájtása


Egyesek úgy gondolják hogy egy megvásárolt könyv elolvasása megspórolja számukra azt a fárasztó utat, hogy a különböző nézeteket saját magukon megtapasztalják...

A spirituális út bizony, sokszor nehéz próbatételek elé állítja az embert, mert a lelki és az anyagi világ teljesen ellentétes alapokon nyugszik. Odafenn alig várja egy lélek, hogy leszülethessen az állandóságból a változó világba. Az anyagi világban viszont a legtöbb ember nyugodt, békés életre törekszik. Sokaknak, akik lelki úton vannak, hatalmas gondot jelent a pénz, a gazdagság elfogadása. Az a tévhit azonban, hogy csak szegénységen keresztül lehet elérni a magasabb szellemi, lelki dimenziókat, szerencsére már kezd feloldódni. Nézzük, hogy látja ezt a problémát a tanító:

"Ahhoz, hogy valami kijusson a világba biztos, hogy üzleti alapok kellenek és üzleti alapokon kell, hogy szerveződjön. Ez nem baj, sőt így kell lennie! Ebben a világban farkastörvények uralkodnak és mindannyiunknak ki kell fizetni a gáz, villany stb számláinkat. Ha ez nem lenne így akkor elmehetnénk tibetbe hamut szórni a fejünkre. Igen, az csúcs lenne ha már ingyen adhatnánk amink van. Én értem mi zavar ebben bárkit és megpróbálom leírni. A szellemi javak áruba bocsátása!

Vegyünk egy példát: sokan pl. az asztrológia tudományát könyvekből vagy külömböző kurzusokon tanulják /én is! /tehát valamilyen kialakult véleményt nézetet másodkézből szereznek be. Ezáltal ugyanúgy jutottak szellemi kincsek birtokába, ahogyan a péknél megveszik a kenyeret. Abban az esetben ha ez az áru egy mélyen gyökerező életfolyamat által ( legyen az többéves élettapasztalat vagy terápia ) nem járja be a lélek útját is, nem csapódik le benne a tapasztalat, és nem kap a lélektől bizonyosságot, jóváhagyást és ellenőrzést, akkor soha nem válik az ÉNT ÁTHATÓ SZELLEMI TULAJDONSÁGGÁ, hanem marad az, ami mindíg is volt: egy áru.

Tehát különbség van abban, hogy valaki valamit hogyan ad tovább...az az író felkínálhatja és továbbértékesítheti, de ha nem ő állította elő és nem ő töltötte meg élettel, akkor ebben a folyamatban ő valóban csak egy kereskedő. Mesélhet ő bárkinek bármilyen hihető és elfogadható dologról: ha ő maga azt soha nem élte át és nem ellenőrizte a maga életében, akkor az nem fogja a teljességet magában hordozni. Egyesek úgy gondolják, hogy egy megvásárolt könyv elolvasása megspórolja számukra azt a fárasztó utat, hogy a külömböző nézeteket saját magukon megtapasztalják.

Valójában nem léteznek pénzzel megvehető, előre megkomponált gondolatok, ugyanis ezzel lelkemről még távolról sem tudom levenni azt az izzadságos és félelmekkel teli erőfeszítést, amivel a valódi,átélt felismerés jár. Ha már elkezdi a lelkemen keresztülvezető útját akkor már nincsen árucikk jellege.
Szeretettel: Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése